Zoeken in deze blog

vrijdag 12 februari 2010

Nooit meer zoeken naar aankoopbewijs

Ik niet aankoopbonnen en garantiebewijzen altijd aan de binnenkant van de gebruiksaanwijzing van het apparaat vast. Ik heb daarom nog nooit naar een aankoopbewijs te hoeven zoeken wanneer een apparaat stuk ging.
Freya

Maandmap voor paperassen

Op de kantoorafdeling van een grote winkelketen kocht ik een maandmap met twaalf vakken erin en die heb ik een etiket gegeven met de maanden van het jaar erop. Als ik iets per post toegezonden krijg of ik kom iets tegen dat ik moet bewaren voor een later tijdstip, stop ik het in mijn maandmap in het desbetreffende vak. Een uitnodiging plus routebeschrijving voor een bruiloft ging in de maand september. De oproepkaart van de tandarts in die van oktober. Zelfs (soms al geschreven) verjaardagskaarten stop ik er in! Voor mij werkt het erg handig, misschien voor anderen ook?
Esther

Oude kleding als poetslap

Oude lakens, handdoeken, theedoeken, lichte katoenen hemden, t-shirts en dergelijke gooi ik niet meer weg. Ik knip of scheur er lapjes van in verschillende maten. Nadat ik er iets mee heb schoongemaakt, gooi ik het weg. 100% hygienisch, geen was, geen waspoeder en goed gebruik van - vaak nog prima - materiaal.
Wilma

Muizen bestrijden

Geef muizen geen kans. Bewaar etenswaren als rijst, pasta, beschuit en koek zoveel mogelijk in blik of glazen potten.
Axel

Enveloppen als kladpapier

Enveloppen die je ontvangt per post, kun je heel makkelijk als boodschappenlijstjes gebruiken. Maak de envelop met een scherp mesje netjes open, haal de post eruit en vouw de envelop dubbel. Je hebt minimaal 2 kanten te beschrijven. Ideaal.
Sandra

Een enkele agenda

Sommige mensen zweren bij verschillende agenda's, maar ik gebruik er maar eentje en daar staat alles in: werk- en prive-afspraken van mijzelf, prive-afspraken van mijn man en afspraken van onze jongste dochter, die nog thuis woont. Ik maak dankzij die ene agenda nooit dubbele afspraken.
Geertje

Fileleed

Ik heb de site van Trafficnet steevast gebookmarked om op de hoogte te blijven van het laatste filenieuws. Echt hartstikke handig!
Joanna

Elektronische agenda

Koop een elektronische agenda, als je dat financieel kunt opbrengen. Niet alleen handig om je dagelijkse en wekelijkse afspraken in te zetten, maar vooral om je te laten attenderen op dingen die elk jaar terugkomen: de tandarts, de APK-keuring van de auto, verjaardagen, enzovoort. Eén keer invoeren en je hebt er tot in lengte der dagen geen omkijken meer naar.
Serge

Beddengoed handig opbergen

Ik leg mijn linnengoed altijd in complete sets in de kast: hoeslaken, dekbedovertrek en kussenslopen ineen gevouwen bij elkaar. Ook makkelijk als er plotseling iemand blijft slapen en je snel een bed moet opmaken.
Saar

Wedstrijd opruimen

Mijn zoontjes van 5 en 3 en ik houden elke dag een wedstrijdje opruimen. Wie kan het snelst de lego in de bak doen, kleurpotloden verzamelen of klei terugstoppen in de potjes? Ze vinden het hartstikke leuk om mama te 'verslaan' met z'n tweeën!
Marjet

Kassabon kopieren van dure aankopen

Sommige aankoopbonnen zijn gelijk het garantiebewijs. Omdat de inkt op de kassabon na een aantal maanden al kan vervagen maak ik altijd gelijk een fotokopie.
Margriet

Verven met verve

Ik heb een verfschriftje aangelegd. Hier schrijf ik kleur verf, type verf etcetera in, omdat het later wel eens gebeurt dat je de verf toch nog wilt bijkopen. Dan weet ik zeker dat ik de goede heb. En ik zet er zonodig ook een lik verf in. Kan niet meer fout gaan! O ja, en wat ook heel prettig is, is om als je verft een oude tv-gids naast je te hebben liggen. Hier kun je de uitgevallen kwastharen op plakken en ook de onverwachte rommeltjes en tape-resten. Waarom een tv-gids? Daar het een boekje is en je dus zonodig een pagina kunt omslaan, en... een tvgids geeft in tegenstelling tot een krant niet af.
Sandra

Lego opruimen

Toen mijn kinderen klein waren hadden ze meerdere huishoudboxen vol met lego. Voordat ze gingen spelen legden ze een groot 2 persoonslaken op de vloerbedekking, dan ging pas de lego over de vloer (op het laken dus). Opruimen ging spelenderwijs, de vier hoekpunten pakken van het laken en met veel kabaal - schitterend toch! - de lego weer in de boxen terugstorten. De verse bouwsels stonden daarna nog lang te glimmen in de vensterbank. Die werden niet weer afgebroken. Op deze wijze is opruimen kinderspel en verdwijnen er geen piepkleine onderdeeltjes in de vloerbedekking of in kieren langs te plinten.
Petra

Wekker tegen uitstel

Heb je een klus waar je tegen op ziet? Zet een timer aan en werk 15 minuten aan de klus. Je zult verbaast zijn hoeveel je kan doen in 15 minuten.
Jolanda

Koopjes jagen

Mijn tip is al oud hoor! Sinds jaar en dag verzamel ik al het hele jaar door kadootjes en aardigheidjes voor de december maand. Gewoon altijd de koopjes in de gaten houden.
Corry